Lezingen

Nieuwe serie lezingen 2019-2020
georganiseerd door Praktijk Huisartsen Schiedam Noord
aanmelden via ewg@hasn.nl


3 oktober 2019 –
Schuld aan de schildklier? – Peter de Moor

Heb jij last van koude handen en/of voeten, obstipatie, droog haar, droge huid, spierkrampen in rust, weinig energie en verminderd libido? Grote kans dat je schildklier onder druk staat (ook al is je bloedtest normaal)! Hoe zit dat precies? Peter de Moor, orthomoleculair therapeut met nog veel meer diploma’s in zijn zak, gaat het je uitleggen. En er is goed nieuws: als je snapt wat de oorzaken hiervan kunnen zijn, zie je ook wat je er zélf aan kunt doen om verbetering te ervaren.

 

16 oktober 2019 – Alles draait om je hormonen – Ginny Chamorro
Heb jij het gevoel dat je last hebt van je “hormonen”? Hoe komt dat? Wat kan je er zelf aan doen? En wanneer is het zinvol om hier hormonen voor te slikken? Ginny Chamorro, werkzaam in International Medical Center Acibadem te Amsterdam, is opgeleid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam tot gynaecoloog en deed onder meer ervaring op aan de inmiddels bekende Vrouwenpoli te Boxmeer. Zij gaat het u allemaal uitleggen. Wees er op tijd bij, want haar lezingen zijn populair!

 

20 november 2019 Zzzlaap (weer) lekker! – Ischa  Gijzel
Slaapproblemen… meer dan 20% van de Nederlanders heeft er last van. Dat te weinig nachtrust vervelende gevolgen heeft voor de gezondheid, is een feit. Maar wat zijn nu de oorzaken van slecht slapen? En vooral: hoe zorgt u er zelf voor dat u weer een goede nachtrust krijgt? Ischa Gijzel, orthomoleculair- én kPNI therapeut neemt u mee in de wonderlijke wereld van uw eigen lichaam. U komt erachter dat, met de juiste informatie en tips, u eigenlijk veel meer zelf kunt beïnvloeden dan u wellicht dacht!

 

15 januari 2020 – Voeding voor onze voeding – Huib Sneep
Hoe ontstaan de planten die wij eten en welke organismen en mechanismen spelen daar een positieve of juist een negatieve rol bij? Wat maakt voeding eigenlijk “gezond”? Wat is het verschil tussen biologische teelt en “gewone” teelt? Is biologisch eten echt beter? Onze bekende Schiedammer Ing. Huib Sneep gaat het u vertellen. Hij is ‘de bomen- en bodemman van Nederland’. De laatste tien jaar deed hij veel ervaring op met stadslandbouw en voedselbossen en is mede-initiatiefnemer van het Voedselbos Vlaardingen. Hij zoekt graag naar overeenkomsten tussen de processen in het menselijk lichaam en die in de ons omringende natuur, bijvoorbeeld die van de bodem.

 

4 maart 2020 – Auto-immuunziekten: botte pech? – Lieneke van de Griendt
Auto-immuunziekten komen vaker voor dan vroeger; vooral in Amerika zien we een stijgende lijn. Dat heeft geleid tot de ontdekking van mechanismen die hier een oorzakelijke rol in spelen. Welke zijn dat en kunnen wij hier iets van leren? Kunnen we zélf iets doen om de gezondheid te verbeteren als we een auto-immuunziekte hebben? Huisarts Lieneke van de Griendt, vertelt het u. Zij voltooide onlangs drie studies: The Microbiome (Univ. Wageningen), Orthomoleculaire Geneeskunde en de opleiding tot Wahls Protocol Health Professional bij Prof Terry Wahls (Univ. Iowa, US).

 

15 april 2020 – Het ketogeen dieet – Louisette Blikkenhorst
We sluiten af met het allernieuwste ‘dieet’, dat inmiddels door meer en meer artsen wordt aanbevolen ter verbetering van de gezondheid bij chronische ziektes. Het kan vele gezondheidsvoordelen bieden bij diabetes type 2, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, jicht, en zelfs bij ziektes als MS, Parkinson, Alzheimer, Huntington ALS, migraine en hersentrauma. Louisette Blikkenhorst, orthomoleculair- en kPNI therapeut, zeer voedingsdeskundig, van Moerman tot ketogeen, vertelt u hier meer over tijdens deze lezing.

 

Tijd                                       19.30 – 21.00u

Zaal open                         19.00u

Locatie                              Natuurcentrum De Boshoek, Bospad 3, Schiedam

Entree                                € 6,00 per lezing (zonder  aanmelden € 8,50)

Aanmelden via              ewg@hasn.nl

Betalen                              aan de zaal, vanaf een half uur voor aanvang

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s